فهرست

گفت و گو

حمیدرضا نظری مطرح کرد؛

ترویج فرهنگ مطالعه نیاز به فرهنگ‌سازی دارد

پژوهشگر و نویسنده استان سمنان با اشاره به این مطلب که برای ترویج فرهنگ مطالعه باید فرهنگ‌سازی شود، گفت: به‌طور حتم کتاب به‌عنوان ارزشمندترین و گران‌مایه‌ترین سرمایه معنوی و پیشرفت فکری بشر است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان سمنان، آدمی را  اندیشه می‌سازد و اندیشه در کلمات نمود یافته‌ و کلمات در لابلای صفحات کتاب‌ها، جا خوش کرده‌اند. هر کتاب نمادی از اندیشه است. حمیدرضا نظری ، نویسنده و پژوهشگر استان سمنان در گفتگویی  با اشاره به اینکه والدین باید فرزندان خود را از دوران کودکی با محیط کتابخانه  آشنا کنند، گفت: فرزندان ما باید بدانند که بدون کتاب نمی‌توانند زندگی کنند.
وی تصریح کرد: اقوام و مللی که با مطالعه مأنوس بوده و کتاب و کتاب‌خوانی در میانشان رواج بیشتری داشته، توانسته‌اند فرهنگی ماندگارتر و پویاتر از خود به‌جای بگذارند و میراث فرهنگی و گنجینه‌های معارف و دستاوردهای عالمان و فرهیختگان خود را به نسل‌های دیگر منتقل کنند.
نظری با تأکید بر اینکه مطالعه بر همه ابعاد زندگی بشر تأثیرگذار است و سبب پیشرفت و تعالی جامعه در زمینه‌های مختلف می‌شود، اظهار داشت: بهره‌گیری صحیح از تلویزیون و رایانه در ترویج فرهنگ مطالعه مؤثر است و هیچ‌ چیز جای مطالعه کتاب را نمی‌گیرد و این رسانه جایگاه خودش را دارد.
وی  افزود: برای افزایش سطح فرهنگ عمومی جامعه باید با افرادی که اهل اقلم هستند ارتباط بهتر و تعامل بیشتری داشته باشیم.
نظری  با تأکید بر اینکه نگاه مردم به فرهنگ مطالعه باید تغییر کند، اظهار داشت: برای ترویج فرهنگ مطالعه باید مراکز فرهنگی، هنری و آموزشی نشست‌های خاصی مرتبط با کتاب برگزار کنند. همچنین آموزش‌وپرورش باید نویسندگان استان را شناسایی کرده و از آن‌ها بخواهد تا در محیط‌های آموزشی در خصوص فرهنگ مطالعه صحبت کنند.
این نویسنده با اشاره به این مطلب که برگزاری مسابقات فرهنگی و هنری با محوریت کتاب و کتابخوانی ضروری است، تصریح کرد: این مسابقات باید در دستگاه‌های اجرایی، آموزشی و علمی برگزار شود، چراکه این کار به نهادینه شدن فرهنگ مطالعه کمک می کند.
وی با بیان اینکه شبکه های اجتماعی هرگز جای کتاب را نمی‌گیرد، گفت: کتاب از جایگاه بالایی برخوردار است و باید برنامه‌ای داشته باشیم که فضای مجازی و کتاب مکمل هم باشند نه متضاد هم؛ باید فرزندان را تشویق کنیم هم در دنیای مجازی و هم در دنیای حقیقی، مطالعه داشته باشند.
نظری  با بیان اینکه همه باید برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی وارد میدان شوند، اظهار داشت: وجود کتابخانه‌ها به‌عنوان یک زیرساخت و بستر فرهنگی مناسب همیشه در ارتقای سطح آگاهی مردم جامعه اثرگذار است.
وی گفت: هر گامی که فرهیختگان، کتاب‌خوانان، روزنامه‌نگاران، اهل‌قلم و خبرگزاری‌ها در زمینه ترویج مطالعه بردارند، موجب رونق فرهنگ کشور می‌شود؛ فرهنگ محوری‌ترین برگ هویتی یک ملت محسوب می‌شود و یکی از راه‌های مهم توسعه فرهنگی، اهمیت دادن به مسئله کتاب، کتاب‌خوانی و ترویج مطالعه در جامعه خصوصاً در میان جوانان و نوجوانان است.
گفتنی است، حمیدرضا نظری  سال ۱۳۴۴ در شهر سمنان دیده به جهان گشود. وی دوره‌ای به‌عنوان طلبه‌ای آزاد در مدارس علوم دینی قم و سمنان به درس و بحث مشغول شد. هم‌زمان با کار فرهنگی و پژوهشی در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با برخی از مراکز علمی و فرهنگی کشور از جمله مرکز اسناد انقلاب اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دانشنامه جهان اسلام و صداوسیما همکاری داشته است. «تاریخ جراید و مطبوعات استان سمنان»، «فرزانگان دیار قومس»، «آئین عرفان پیر سمنانی» و «مجموعه مقالات کنگره بزرگداشت ابن یمین فریومدی» از جمله تألیفات این پژوهشگر استان سمنان است. وی هم‌اکنون عضو انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان سمنان است.



 
 
امتیاز دهی